Dag 1 tot en met 3. Onderweg naar Nieuw Zeeland
Door: Marga
Blijf op de hoogte en volg Marga en Hans
29 Oktober 2008 | Verenigde Staten, San Francisco
Een relaxed begin van de vakantie, want we hadden een kamer geboekt in het Ibishotel Badhoevedorp.
De volgende dag ( 26 oktober) vertrokken we met het pendelbusje van half 8 naar Schiphol en begon het wachten in lange rijen.
Het inchecken bij KLM gaat tegenwoordig via computerzuilen. ( arme mensen die niet gewenst zijn aan geautomatiseerde systemen). Een hoop gegevens invoeren en er rollen allerlei printjes uit.
Daarmee in de rij om de bagage in te checken. Daarna in een volgende lange rij voor de douane. Vermoeiend, maar dat hoort erbij.
De vlucht naar San Francisco verliep perfect! We hadden prachtig zonnig weer en een spectaculair uitzicht vooral toen we over Groenland vlogen. ( zie foto’s gemaakt met mijn mobieltje)
Ik had een beetje opgezien tegen het gedoe op Amerikaanse vliegvelden, maar werkelijk, het ging er daar echt gemoedelijk aan toe. De man van de douane probeerde ons zelfs over te halen maar te blijven in San Francisco ipv door naar Nieuw ZeelandJ
Met een shuttlebusje ons naar het hotel laten brengen. Even geslapen en daarna in het hotel in de grillbar een hapje gegeten.
Maandag 27 oktober: Om 9 uur het hotel verlaten. Onze bagage konden we in bewaring geven en we hadden al een pendelbusje terug geregeld die ons om 15 uur naar het vliegveld ging brengen.
Prachtige relaxte stad! We hadden wel pech dat het nogal mistig was. Niets aan te doen.
Dichtbij het hotel konden we op de beroemde CABLECAR stappen die ons naar de ferryhaven bracht. Van daar een stuk langs de boulevard gelopen richting Fishermans Warf en het laatste stuk de bus gepakt ( tijdwinst). Het mooie is, dat we voor 11 dollar PP een hele dag verder van alle bussen en cablecars gebruik konden maken.
Jammer dat we vanuit de Warf geen uitzicht hadden op de beroemde bridge. Het was nog steeds mistig. Daar even wat rondgelopen en koffie gedronken.
We wilden nog naar Haightstreet, want als “ouwe hippie” moet je dat toch zeker even zien. Een deel met de cablecar afgelegd, de rest met de bus en een stuk gelopen. ( pff wat een heuvels daar!) Maar het was relaxed, en leuk om even sfeer te proeven. Een broodje meegenomen en met verschillende bussen terug naar het hotel.
Het shuttlebusje was een half uur te vroeg en we konden meteen onze bagage halen en instappen.
Op het vliegveld bleek dat de incheckbalie net open was. De rij was nog kort, en ook bij de douane schoot het lekker op. Nog een paar uurtjes zoek gebracht in een barretje voordat we aan boord konden van ons vliegtuig van Air New Zealand.