Dag 4 29 oktober New Zealand here we are
Door: Marga
Blijf op de hoogte en volg Marga en Hans
29 Oktober 2008 | Nieuw Zeeland, Auckland
29 oktober 2008:
De vlucht verliep prima. Beetje turbulentie, niet hevig en de verzorging was weer prima.
Het enige jammere is dat we alleen maar in het donker vlogen en 13 uur vliegen is dan een extra lange zit!
We hebben allebei nog zo’n anderhalf uur kunnen slapen en tussendoor films gekeken. ( om in de sfeer te komen eentje die op Samoa speelde, en de whalerider nog een keertje. Geweldige film. We gaan deze vakantie ook het gebied bezoeken waar het is opgenomen.
We waren om 4 uur s morgens aan.
Zo relaxed als het ging op het vliegveld van San Francisco, zo lastig was het op Auckland.
Invullen van formulieren moesten we voor beide luchthavens wel, maar de controle was erg streng. We werden door de snuffelhond eruit gepikt omdat hij dacht voedsel in de rugzak te ruiken ( was wel op, maar geur hing er nog kennelijk). Verder moest hans zijn bergschoenen uit de bagage halen en jawel, hele kleine kiertjes in het profiel bleken ietsje aarde te bevatten en die werden meegenomen en gereinigd. Alles weer door Xray.
Moesten ook vertellen wat we gingen doen en of we mensen kenden in Nieuw Zeeland.
Uiteindelijk ruim een uur later waren we er dan toch doorheen. Nog even een Prepay simkaart van Vodafone NZ gekocht in de aankomsthal en door naar buiten.
Ondanks het vroege uur stonden er genoeg shuttlebusjes en taxi’s. We konden mee met het eerste busje en waren iets voor 6 aan in het hotel.
Lekker dat we het toch al als een early checkin geboekt hadden, anders hadden we moeten rondhangen tot 11 uur. Nu konden we meteen ons bed in duiken.
Geweldig mooi hotel, mooie locatie, met een prachtig uitzicht op de SKYTOWER vanuit onze kamer. Ons hotel licht dicht bij de haven.
Helaas weer pech met het weer. Het motregent al de hele dag inmiddels.
Eerst koffie met een warm belegd broodje genomen in een leuk zaakje en op de freebus gestapt. Een rondje gemaakt met de bus om een goed beeld van Auckland te krijgen en uitgestapt bij de Skytower.
Je kunt er op 3 niveaus kijken, alleen toen wij er waren was het restaurant niet beschikbaar op het onderste niveau van de 3.
Met de lift, waar je zo naar buiten kijkt en via een glasplaat ook regelrecht naar beneden ( oeps) heel snel naar boven. Raar gevoel, beetje evenwichtsgevoel in de war.
Het uitzicht was ondanks de motregen nog wel de moeite waard. ( wel jammer, hadden het graag met helder weer bekeken)
Het waait vandaag trouwens hard en dat was ook enigszins te voelen daar boven in die toren. Het beweegt een beetje onder je voeten. Toen we stonden te kijken jumpte een bungeejumper net naar beneden. Eng!!!!!!!!!!!
Zo..ik zet het berichtje even online. Ik heb een onbeveiligd netwerkje ontdekt en kan het dus gratis versturen :)
Morgen worden we om 8 uur gehaald door KEA campers en pikken we de camper op.
De weersvooruitzichten zijn nog niet super voor de komende dagen.. Dat mag de pret niet drukken. We gaan ervoor! New Zealand here we are :)
29 Oktober 2008 - 08:03
Marja Twin:
Hi meis ik ben weer heel benieuwd wat je tegen komt en veel mooie dagen. Natuurlijk zal je ook nu je ervaringen opdoen. Ik blijf op de hoogte! -
29 Oktober 2008 - 08:06
Tineke:
Hoi Marga en Hans
Het is me weer ontkomen om jullie even te bellen en een fijne vakantie te wensen. Dus alsnog heel veel plezier in Nw.Zeeland. Wat een mooie foto´s vanuit het vliegtuig van Groenland. Geniet van jullie reis en hou alles op de bank. Liefs -
29 Oktober 2008 - 08:10
Helen:
ha marga, fijn dat jullie een goede reis hebben gehad, het heeft hier vanacht gevroren, dat maakt me jaloers op jullie! -
29 Oktober 2008 - 08:18
Jan En Ada:
hoi Marga en Hans.
Wij gaan jullie helemaal volgen. Heel veel plezier.
groetjes Jan en Ada Bakker -
29 Oktober 2008 - 12:59
Lammert En Martha:
Hallo Hans en Marga
Fijn dat alles goed is gegaan met de reis,leuk om zo toch iets te horen van jullie,zo dichtbij en toch heel ver weg,heel veel plezier.
hartelijke groeten. -
29 Oktober 2008 - 13:12
Berend:
hoi marga, ik ben zelf terug uit marokko, wens jullie veel plezier in nw zeeland. gr berend. -
29 Oktober 2008 - 14:32
Kristina :
Fijn dat jullie een goede reis gehad hebben. Enig idee waarom ze moeilijk deden bij lullie aankomst in Nieuw Zeeland?
Wat een avontuur.
Liefs, Kristina
29 Oktober 2008 - 17:44
Bert En Piea:
Wat fantastisch om iedereen zo op de hoogte te houden. Wel heel duidelijke foto's ondanks de miezer. Lieve allebei, heerlijk de camper halen en start de avonturen. Blijf gezond en denk goed om jullie zelf. Geniet van alles en we zien uit naar de volgende berichten. Liefs B&P -
29 Oktober 2008 - 17:54
Janny En Melle:
Nou vrienden, dat was echt een deja vu !In 2003 hebben we San Francisco doorkruist met prachtig weer en zijn ook bij het huis van Janis Joplin geweest. De foto's zijn kopieen van onze DVD en hetzelfde geldt voor de SkyTower in Auckland. Veel plezier, J en M -
30 Oktober 2008 - 08:30
Anneke:
lieve beide,
aangezien ik nog niet zolang met alles wat een p.c.je te bieden heeft,op de hoogte ben,sta ik er versteld van dat ik jullie zomaar volgen kan en zo van dag tot dag op de hoogte blijf van jullie fantastische reis.Ik geniet met jullie mee.Passen jullie goed op jezelf en op elkaar?
liefs anneke -
30 Oktober 2008 - 18:56
Chirly:
Dag allebei,
vind het nu al leuk. Ga jullie met plezier "volgen".
Heel veel plezier en pas goed op elkaar.
Liefs van Chirly -
31 Oktober 2008 - 23:00
Marijke:
Lieve Hans en Marga,
Heel veel plezier samen en geniet van deze fantastische reis.
Door jullie verhalen en de mooie foto's reis ik met jullie mee!
Rij voorzichtig en pas goed op elkaar !
Veel liefs en dikke kus Marijke -
01 November 2008 - 19:06
Jaap:
Pfoe....... wat hoog.... en dan óók nog es aan de andere kant van de wereld..... ;)