Dag 16 en 17, 9 en 10 november, Bay View en Taupo
Door: Marga
Blijf op de hoogte en volg Marga en Hans
10 November 2008 | Nieuw Zeeland, Taupo
Het was een koude nacht in Te Puia en we waren allebei klaarwakker om een uur of 7.
In het huis van Hini een ontbijtje klaargemaakt, een flesje wijn neergezet met een paar mooie schelpen en een bedankbriefje en klaar voor een nieuwe reisdag.
Het was nog te vroeg om in Te Puia naar de hotpool te gaan ( pas om 10 open) . We hadden op de kaart al gezien dat we onderweg ook langs Morere springs kwamen, een goeie plek om daar de hotpool te proberen.
Het stuk van Te Puia naar Gisborne was minder mooi dan het stuk kustweg dat we al gehad hadden, maar toch nog altijd mooi. Af en toe een stuk behoorlijk bergachtig, dan weer dicht langs de kust.. Bij Tolaga Bay een stop gemaakt omdat daar een 660 meter lange hele oude pier de zee in liep. De moeite van een kijkje waard. Trouwens ongelofelijk hoeveel wrakhout daar is aangespoeld, net als op sommige andere stukken kust. Daar kunnen heel wat kacheltjes van branden.
Het stuk voor Gisborne had weer mooie uitzichten. Voor degene die de ontroerend mooie film “the Whale rider” hebben gezien, hier zijn de opnames gemaakt.
Onze 2e stop was in Gisborne. Koffie gedronken en een paar goedkope Maori cdeetjes voor onderweg. De bevolking bestaat uit 61% uit Maori’s en er is nogal wat armoede.
Rond 2 uur waren bij Morere, bij de hotpools. Wat een heerlijke plek in alle opzichten.
De eerste hotpool, ongeveer 35 graden, zat vlakbij de ingang, met een gewoon zwembad erbij.
Grootste deel van de bezoekers waren Maorigezinnen met veel kinderen. Er waren na een hele mooie bushwalk van een minuut of 10 nog 3 pools, eentje van 44 graden, eentje van 35 en een koude om af te koelen. Het was er rustig, midden in de natuur en nog even gepraat met een “Kiwi” die boer was en 2 duitse meisjes mee had en zijn zoontje. De meisjes werkten tijdelijk bij hem. Helemaal doorgewarmd en ontspannen gingen we verder om een uur of 4.
Het hele verdere stuk vanaf Wairo kwamen we geen campings tegen, pas vlak voor Napier zou er weer wat zijn. Wild kamperen geen optie omdat we door ruig berggebied kwamen. We hebben heel wat haarspelden en bochtenwerk gehad. Heel verrassend dat het daar zo hoog was. We hadden een camping gezien op de kaart zo’n 15 km voor Napier, Waipatiki Beach.
De vorige keer hadden we overnacht bij Bayview en we wilden wel een andere proberen. Zo te zien lag hij aan het strand. De weg er naartoe was geweldig! Groene bergen, schapen, beetje Schots sfeertje. De camping was bij een boerderij en niet direct aan zee. Viel ons tegen.
We besloten toch naar Bayview te gaan met zeezicht. De zon stond erg laag en dat was lastig op de mooie, maar bochtige, steile weg, maar zonder problemen weer op de grote weg richting Napier beland. Rond half 8 kwamen we aan in Bayview en er was zowaar nog een plekje met zeezicht naast een Kiwi die van oorsprong uit Nederland kwam.
Lekker Mexicaans maaltje gemaakt en om 10 uur gaan slapen. We hadden een nogal pittige reisdag gehad en waren allebei erg moe
Dag 17, maandag 10 november
Om 9 wakker en we moesten voor 10 uur van de camping af zijn. Op naar Napier. De vorige keer vonden we het een prachtig stadje, met al zijn Art Deco geveltjes en relaxte sfeer.
Eerst op een parkeerplaats bij de zee een ontbijtje gemaakt en toen het stadje doorgewandeld.
De eerste shop was een Possumwool shop. Possums produceren hele zachte wol, gemêleerd met schapenwol en soms nog zijde is het een super produkt. Voor Hans een prachtig zwart vest gekocht en voor mij een rode baretachtige muts. ( Arthur, jouw trui ook nog gezien daar)
Hans kon het niet laten een geprepareerd possumstaartje mee te nemen. Bij alle dode possums op de weg kijken we of het staartje nog goed is. Meenemen? Zeggen we dan tegen elkaar, staartje is nog goedJ Nu hebben we er eentje.
Ons reisdoel voor deze dag is Taupo. De vorige keer hadden we langs de oostelijke kant van Lake Taupo gereisd, en de stad links laten liggen.
Rustig aan gereden en rond half 3 waren we in Taupo. Astrid we dachten eraan dat jij hier ook had rondgelopen, gewoond, gewerkt. Leuke winkeltjes zoals de “Allblacks shop” waar Hans nog een leuk shirt heeft gekocht. We hebben een plek gevonden op een camping aan de NW kant van Taupo. Morgen willen we een klein rondje maken en de Huka falls te bekijken.
We blijven dus een extra nacht op deze camping.
10 November 2008 - 11:25
Astrid En Hayco:
Wat leuk! Wij vinden Taupo erg mooi. Suncourt Hotel nog gezien toen jullie langs de Lakefront gingen? Daar heb ik gewerkt. Geniet van Huka Falls!
Groetjes -
10 November 2008 - 11:31
Jannie:
Hoi Luitjes.
Wat een belevenissen voor jullie,Ik reis en leef met jullie mee,alleen al de foto,s geweldig,ik geniet er van om jullie doen en laten te kunnen volgen.Hoop toch dat je oog weer snel wat beter wordt,dit is even een teleurstelling.maar drukt hopenlijk geen stempel op alles.Liefs Jannie. -
10 November 2008 - 13:31
Anneke:
Hallo,
Geweldig, die reisverhalen van jullie! Ik geniet er enorm van en waardeer het dat ik de gelegenheid krijg jullie te volgen op die verre reis.
Groetjes van hier! -
11 November 2008 - 06:09
Winnie De Berk:
Ziet er prachtig uit en leuke verhalen...Veel plezier daar in dat mooie New Zealand...Groetjes Winnie -
11 November 2008 - 16:05
Melle En Janny:
Voor ons nog steeds bekende gebieden, wij zijn er iets langzamer voorbij gegaan.
Heel leuk om alles ook weer op de kaart op te zoeken,
groetjes van ons -
13 November 2008 - 16:20
Gonny:
Hoi Marga en Hans, even in sneltreinvaart jullie berichten gelezen en meegenoten van jullie belevenissen en de mooie foto's. Vervelend van je oog Marga, hoop dat het snel beter wordt. -
20 November 2008 - 11:03
Jeroen:
Wat een mooie omgeving, ik ben jalours op jullie.
Hier regend het en waait het heel erg.
Ze verwachten hier as zaterdag een nacht temperatuur van -5