Dag 11 tm 13, 4 tm 6 november, Hamilton
Door: Marga
Blijf op de hoogte en volg Marga en Hans
06 November 2008 | Nieuw Zeeland, Hamilton
Dinsdag begon wat wisselvallig. Pittige buien, maar ook zon tussendoor. De 2 tandemkano’s werden op het dak gehesen en we werden afgezet door zoon Philip. De de auto weer aan het end van onze tocht neerzette.
De Waikato rivier stroomt dwars door de stad Hamilton en we gingen stroomafwaarts. Een tocht van ongeveer anderhalf uur.
Voor mij een groot avontuur, want ik heb ooit, een jaar of 15 geleden in een kano gezeten, maar het is niet mijn ding. Spannend ook of ik er wel in paste ( vond ikzelf, Greg lachte me uit, was ruim genoeg zei hij) en jawel, ik paste erinJJJ
Ik vond het best een eng gevoel. Hans achter mij zittend en me aanmoedigen en complimenten gevend. Dit in tegenstelling tot 15 jaar geleden toen ik zo mijn best deed en steeds te horen kreeg dat ik “lepelde”!
Super ervaring en voor mij precies lang genoeg. Het is een mooie manier om de omgeving heel anders te zien. Midden door de stad en alleen maar stilte ervaren. Heel bijzonder. Ik was toch wel weer blij met beide beentjes op de grond te staan.
S middags naar de tuinen van Hamilton geweest. Heel mooi aangelegd, een Japanse, Chinese, Perzische, Engelse, Romeinse en Nieuw Zeelandse tuin nog in aanleg)
Woensdag begon minder leuk. Ik stond op met wazig zicht! Ik heb een lui oog wat niet werkt, dus moet het helemaal van mijn rechter oog hebben, en als dat in een keer uitvalt is het goed schrikken. Ik kon nog geen smsje lezen, mijn mail niet lezen, geen borden langs de weg, alleen vage gezichten zonder ogen, geen vogel in de bomen.
Ik dacht dat het misschien rozenolie kon zijn wat ik de avond voor het slapen gaan op mijn gezicht had gesmeerd en misschien in mijn oog. Maar helaas, oogwassingen hielpen niet.
Hans heeft een fantastische, maar heftige kanotocht gemaakt gisteren. Startend bij Raglan waar de Waikato River begin, met de keiharde wind mee. Maar ze moesten ook nog weer terug en dat was knokken tegen de elementen. Allebei ervaren kanovaarders, dat scheelt. Het was de moeite waar, want ze hebben zelfs een groep lepelaars gezien.
Barbara en ik hebben gewinkeld, girltalk, ergens koffie drinken, heel gezellig.
Vanmorgen nog steeds slecht zicht. Niet verbeterd. Barbara heeft een afspraak voor me kunnen regelen bij de opticien die me onmiddellijk doorstuurde naar de oogkliniek waar ik gelukkig ook vandaag tussen gepland werd. Alle lof voor de mensen waar ik mee te maken had! Vooral de steun van Barbara die er steeds voor me was.
Ik blijk een aandoening te hebben die “branc retinal vein occlusion” heet. Het is een oedeemvorming van de Macula in het oog en opgezette vaatjes. Zonder behandeling gaat het meestal over in 1 a 3 maanden. Pfff… mocht het niet vanzelf verbeteren dan zijn er verschillende mogelijkheden, lazer, medicatie of in het uiterste geval operatie. Hoe ontstaat nou zoiets..tja..misschien speelde de vlucht een rol, uitdroging door te weinig drinken, of eventueel iets algemeens met mijn bloedvaten. Moet dus wel mijn bloed laten checken in NL en naar de oogarts. De foto’s mee als vergelijk.
Ik heb goede hoop, ik kan nl sinds het einde van de middag lezen zonder loep, al is het wel met meer inspanning. Schrijven doe ik bij wijze van met mijn ogen dicht..
De borden kon ik ook al beter ontcijferen.
Om 5 zijn we naar een cafe geweest, een soort happy hour en echt heel gezellig!
Ik heb een heerlijke Nasi goreng gemaakt en naar NL gebeld.
Nu dit verslag online en foto’s erbij uitzoeken.
Morgen door naar de oostkust via Whakatane. Maorigebied ook. Lekker het avontuur weer tegemoet na trouwens een heerlijke logeerpartij in een lux bed bij ontzettend warme vrienden!
07 November 2008 - 09:34
Tineke:
Ziet er goed uit zeg, die foto´s.
Wel erg zorgelijk voor wat betreft je oog. Dat is ook altijd mijn grote angst, ook een lui oog. Als je goede oog uitvalt ben je het haasje. Gelukkig dat het weer wat beter met je gaat, het drukt wel op het genieten van de vakantie. Hopelijk gaat het de rest van de vakantie goed. Geniet ze en een dikke kus voor jullie beiden -
07 November 2008 - 10:39
Kirsty:
Alweer leuke foto's! Ik vind het echt fantastisch om op deze manier met jullie mee te reizen.
Dat is schrikken Marga (en hans ook natuurlijk). Ik ben blij om te horen dat er alweer een beetje voortuitgang in zit. Ik hoop dat het jullie niet belemmert om optimaal van jullie vakantie te genieten. Sterkte en beterschap gewenst.
groetjes en knuffel, Kirsty -
08 November 2008 - 02:31
Roelf Hofman:
Eindelijk tijd om de verslagen te lezen van jullie mooie reis tot nu toe. Heb nu nachtdienst en wordt even niet door telefoon gestoord. Jullie genieten erg zo te lezen en ik geniet met jullie mee. Wat eng met je oog, ik hoop dat het vanaf nu alleen maar vooruit gaat zodat je ongestoord veel kunt genieten. Ook voor Hans lees ik dat hij veel mooie actieve zaken beleeft daar. Kus van mij en tot het volgende verslag.
08 November 2008 - 19:26
Paula Kerstholt:
Hej Marga en Hans,
Wat ziet het allemaal fantastisch uit! Prachtige foto's! Geniet er nog van.
Liefs Paula -
09 November 2008 - 08:42
Melle En Janny:
Hopelijk gaat het met je oog de goede kant op en kun je verder genieten. Wel heel moedig van jou Marga om in een kano te stappen, voor Hans is dat natuurlijk gesneden koek.
groetjes van ons -
09 November 2008 - 12:15
Gert:
schitterend om jullie zo te volgen ik hoop dat jullie nog veel plezier hebben !!!!!!!!!!!!!! dikke knuffel!!!!!!!!!!!! -
09 November 2008 - 22:49
Jannie.:
Hoi Marga.
Wat ontzettend vervelend voor je met dat oog.Hoop dat het zicht inmiddels weer wat beter is,en dat jullie toch nog genieten van de tijd dat je daar bent.Groetjes Liefs van Jannie. -
14 November 2008 - 11:03
Klaas R:
heb gauw even gekeken naar al je mooi foto's wat een geweldig land he.
Sia en Ik hebben geboekt als je er weer bent praten we er over. Je reis is geweldig zo te zien.Nog veel plezier en geniet er maar van want voor je het weet is het voorbij en dan moet je het met met foto's doen. tot gauw liefs en een knuffel van ons Klaas en Sia